Christopher Nolans Oppenheimer publica prima imagine cu Cillian Murphy

Christopher Nolans Oppenheimer publica prima imagine cu Cillian Murphy

Christopher Nolan’s Oppenheimer de Christopher Christopher Oppenheimer tocmai a mai adaugat un nume la distributia sa deja aglomerata, prin adaugarea lui Kenneth Branagh intr-un rol nedezvaluit. Universal Pictures a publicat si prima imagine din film: cea a lui Cillian Murphy in rolul renumitului om de stiinta care a contribuit la construirea bombei atomice in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Oppenheimer marcheaza cea de-a treia colaborare dintre Branagh si Nolan, actorul jucand anterior in Tenet si Dunkirk. De asemenea, starul a devenit recent un nume fierbinte la Hollywood in ultima vreme, dupa ce a primit trei nominalizari la Oscar ca Belfast‘s regizor, producator si scenarist. De asemenea, Branagh este in prezent in cinematografe in rolul renumitului detectiv Hercule Poirot in adaptarea cinematografica a romanului Agatha Christie Moartea pe Nil.

Prima imagine alb-negru a lui Murphy in Oppenheimer il arata pe actor cu o tigara intre buze, o aluzie la dependenta de nicotina a celebrului om de stiinta. Oppenheimer a fost un fumator atat de mare incat mai tarziu va avea cancer la gat, si este interesant ca Nolan a ales sa adauge acest detaliu la prima imagine a filmului. Cu un buget impresionant raportat de 100 de milioane de dolari, Oppenheimer mizeaza foarte mult pe Nolan si pe distributia sa plina de vedete pentru a aduce oamenii sa urmareasca un film biografic, un gen care, de obicei, nu concureaza pentru locurile fruntase in cursa pentru incasari. Iar cu o tema delicata precum crearea bombei atomice si utilizarea acesteia pentru a distruge orasele Nagasaki si Hiroshima din Japonia, va fi interesant de vazut cum Nolan transpune povestea lui Oppenheimer in limbajul marilor blockbustere.

Nolan’s Oppenheimer din distributia filmului face deja parte si Florence Pugh in rolul lui Jean Tatlock, care a avut o aventura cu Oppenheimer si a fost membra a Partidului Comunist al Statelor Unite. Benny Safdie il va interpreta pe Edward Teller, un membru al Proiectului Manhattan si fizician maghiar, considerat parintele bombei cu hidrogen. in film mai apar Emily Blunt in rolul lui Katherine Vissering Oppenheimer, sotia lui J. Robert Oppenheimer, precum si Jack Quaid, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Rami Malek, Robert Downey Jr. si Matt Damon.

Pe langa faptul ca a regizat Oppenheimer, Nolan a scris scenariul, care se bazeaza pe cartea premiata cu Pulitzer in 2005 American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer, de Kai Bird si Martin J. Sherwin. Pentru filmul biografic, Nolan isi aduce inapoi colaboratorii obisnuiti, precum producatorii Emma Thomas si Charles Roven, directorul de imagine Hoyte Van Hotema, editorul Jennifer Lame si compozitorul Ludwig Göransson.

Filmul biografic al lui Oppenheimer este primul proiect al lui Nolan de la plecarea de la Warner Bros. Filmul va fi distribuit de Universal, care a castigat razboiul de licitatie pentru filmele lui Nolan dupa ce a fost de acord cu o fereastra de proiectie indelungata in cinematografe, de 100 de zile, plus o perioada de interdictie de sase saptamani in jurul lansarii filmului, in care niciun alt film Universal nu poate fi lansat.

De la „Memento” la „Tenet”: Personajele programabile din filmele lui Christopher Nolan

Iata o privire asupra buclelor narative si paradoxurilor pe care Christopher Nolan le construieste pentru personajele sale

Similar Posts