Cele mai bune si cele mai proaste trasaturi ale Casei Slytherin din "Harry Potter

Cele mai bune si cele mai proaste trasaturi ale Casei Slytherin din „Harry Potter

Daca esti un Slytherin si chiar unul mandru, atunci sunt sanse sa fi primit o privire respingatoare sau doua. Desi toate cele patru Case Hogwarts din Harry Potter primesc la fel de multe critici pe cat primesc laude, Slytherin este adesea caracterizata ca fiind Casa „rea”. Ca urmare, tinde sa sufere cele mai multe condamnari. Slytherinii sunt vazuti ca niste creaturi josnice, cu o reputatie de razbunare, care cauta cai de distrugere fara scuze. Din cauza acestei perceptii, chiar si Slytherins cu inima buna indura resentimente dure.

La fel ca si celelalte Case, Slytherins poseda numeroase trasaturi – unele pozitive, altele negative – care, impreuna, fac din aceasta Casa cea mai infama dintre cele patru. in plus, unele dintre aceste calitati sunt exprimate de mai multi Slytherin decat altele. Iata care sunt cele mai bune si cele mai rele trasaturi impartasite de membrii Casei Slytherin.

Cele mai bune

Desi ar putea parea o exagerare sa crezi ca Slytherin chiar poseda trasaturi pozitive, asculta-ne. Acestea sunt cele pentru care credem ca ar trebui sa fie laudati.

Ambitie

Ambitia indrazneata pentru care Slytherins este cunoscuta pe scara larga dateaza de la fondatorii originali ai Casei. in timp ce anumiti membri ai Slytherin s-ar putea sa nu fie la fel de inteligenti sau de isteti ca membrii altor Case, ei au un talent pentru a obtine exact ceea ce isi doresc. Slytherin aspira sa fie indivizi de mare succes si se mandresc cu faptul ca sunt cei mai buni cand vine vorba de depasirea obstacolelor si de stapanirea obiectivelor.

Ingeniozitate

Slytherin sunt ganditori innascuti si sunt mereu cu un pas inainte. Aceasta inventivitate ii ajuta adesea sa iasa din scenarii dificile. in plus, deoarece Slytherin nu se lasa niciodata sa cedeze, chiar si sub o presiune imensa, ei pot adesea sa se descurce in situatii dificile. Slytherin se descurca exceptional de bine in timpul crizelor, iar ceilalti se uita la ei pentru ajutor atunci cand se afla in impas.

Viclean

La fel ca multe alte trasaturi Slytherin, viclenia poate fi folosita cu intentii bune sau rele. Multi Slytherin vicleni isi asigura succesul prin inselaciune. Slytherin Severus Snape, de exemplu, l-a pacalit pe Lord Voldemort, la fel ca si Narcissa Malfoy. Pe taramul Casei Slytherin, darul vicleniei este vital si aproape ca le garanteaza posesorilor sai cel mai inalt nivel de succes. Prin urmare, il vom considera o trasatura pozitiva.

O mare capacitate de conducere

Slytherinii sunt in mod natural mari lideri, iar abilitatile lor stralucesc in depasirea fiecarui obiectiv cu care se confrunta. Cel mai evident exemplu este Lordul Voldemort, care nu si-a folosit puterile pentru binele general, dar a devenit totusi un lider feroce la comanda unei intregi armate. Nu strica faptul ca Slytherinii sunt foarte persuasivi, ceea ce ii ajuta sa-si consolideze autoritatea asupra celorlalti. Atunci cand este folosita in mod corect, aceasta poate fi cu siguranta o trasatura pozitiva.

Cel mai rau

Exact asa i-am descrie pe majoritatea Slytherinilor, nu-i asa? Cei mai rai. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca poseda atat de multe trasaturi negative incat este o minune ca Casa lor are voie sa existe pe teritoriul Hogwarts. Iata care sunt principalele trasaturi care ii fac pe multi dintre noi sa-i detestam pe membrii acestei Case alunecoase.

Manipulare

Manipularea este una dintre cele mai importante atribute care ii marcheaza pe Slytherin ca fiind creaturi de-a dreptul malefice. Slytherins sunt fiinte cu adevarat manipulatoare, combinand ingeniozitatea cu firea lor vicleana pentru a obtine ceea ce isi doresc. Manipularea serveste drept tactica cheie atunci cand vine vorba de a-i sfida pe ceilalti si de a actiona in propriul interes. Este la fel de usor pentru un Slytherin sa manipuleze pe cineva pe cat este pentru un Gryffindor sa ajute o persoana aflata in nevoie, ceea ce ii face pe Slytherin sa nu fie de incredere si sa fie periculosi.

Absorbtia de sine

Poate ca a fi absorbit de sine se poate traduce si prin incredere in sine, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, doar ca Slytherin are tendinta de a abuza de ea. Unii dintre cei mai puternici vrajitori sunt un produs al Casei Slytherin, ceea ce ar putea explica de ce multi vrajitori (atat cei buni, cat si cei rai) sunt incredibil de egocentrici. Slytherin au o parere extrem de buna despre ei insisi si cred ca Casa lor este superioara celorlalte, ceea ce nu este o trasatura pozitiva daca luam in considerare cati elevi sunt in fiecare dintre celelalte Case.

incalcarea regulilor

incalcarea regulilor este una dintre cele mai evidente tendinte ale lui Slytherin, dupa cum se vede la o serie de indivizi care ignora regulile de la Hogwarts. in timp ce Slytherin nu sunt cu siguranta nu sunt singurii elevi care sfideaza regulile (tuse, tuse, Gryffindors), ei au tendinta de a evita sa recunoasca faptul ca au facut acest lucru. De fapt, ei tind sa actioneze intr-un mod secretos pentru a parea ca nu incalca deloc regulile. Un exemplu: atunci cand Tom Riddle deschide Camera Secretelor in calitate de elev la Hogwarts, il lasa pe Hagrid sa se faca vinovat, ceea ce va afecta restul vietii lui Hagrid ca cvasi-vrajitor si membru al Lumii Vrajitorilor. Desigur, lui Riddle nu-i pasa deloc de modul in care actiunile sale ii afecteaza pe ceilalti, deoarece, spre deosebire de Parseltongue, regulile si sentimentele nu sunt limbi pe care le vorbeste.

Viclenie

Membrii Casei Slytherin sunt renumiti pentru firea lor de siretlicuri notorii. La urma urmei, mascota legitima a Casei este un sarpe. Ca atare, Slytherin are o abilitate naturala de a ocoli situatiile dificile si de a se strecura inapoi in gratiile profesorilor si ale oamenilor cu autoritate. Slytherinii sunt chiar cunoscuti pe scara larga ca fiind mincinosi nepocaiti, imaginea lor exterioara sireata se potriveste cu adevarata lor siretenie interioara. Adesea, Slytherin permite altora sa se faca vinovati pentru propriile greseli (ma uit la tine, Riddle), ceea ce suna adevarat ca o trasatura extrem de negativa.

Exista si mai multe trasaturi negative pe care le-am putea enumera aici, dar ati prins ideea. O mana de Slytherin ne-a surprins pe parcursul a sapte ani. Harry Potter carti si opt filme, dar majoritatea tind sa greseasca de partea raului, dand chiar si celor mai pozitive trasaturi ale Casei lor o aroma negativa.

Similar Posts