Cei mai puternici raufacatori din MCU

Cei mai puternici raufacatori din MCU, in ordine descrescatoare

inca de cand MCU a fost fondat in 2008, odata cu aparitia lui Robert Downey Jr. Iron Man, eroii nostri cinematografici favoriti au infruntat peste 30 de super-raufacatori de-a lungul a 27 de filme si 17 seriale. in timp ce fiecare antagonist poate fi terifiant in sine, exista unii care inspira o adevarata teama celorlalti si care castiga recunoastere pentru cruzimea, brutalitatea si viclenia lor. Multi raufacatori din MCU sunt extraterestri, cuceritori din alte lumi sau fiinte cu superputeri care actioneaza ca rivali puternici ai adversarilor lor. Altii sunt oameni – obisnuiti si defavorizati – si se bazeaza pe instincte si pe rezistenta pentru a concura cu indivizi inzestrati.

Dupa ce Tony Stark s-a confruntat cu partenerul sau de afaceri, Obadiah Stane, in primul Iron Man in film, au aparut si mai multi raufacatori de diferite forme si marimi, insetati de putere si lacomie. Multi au luptat cu eroii nostri pentru dorinte comune precum lacomia, puterea si dominatia globala. Indiferent de motivele lor, toti raufacatorii sunt deosebit de puternici, dar numai cativa pot fi cei mai puternici dintre toti. Iata cei mai buni raufacatori din MCU, clasificati in functie de putere – fizica sau de alta natura.

10. Kilgrave (Jessica Jones)

La suprafata, Kilgrave s-ar putea sa nu para puternic. Ca un nimic slabanog de 1,80 metri, fara trasaturi fizice impunatoare si cu probleme grave cu mamica, Kilgrave este departe de a fi intimidant. Cu toate acestea, termenul „puternic” se poate referi la mult mai mult decat la forta bruta. Manipularea mintii este la fel de amenintatoare ca si muschii proeminenti, in propria sa maniera degenerativa.

Aparut pentru prima data in Marvel’s Jessica Jones, Kilgrave ii poate constrange pe ceilalti folosind doar cuvinte, o abilitate care s-a dovedit chinuitoare pentru Jessica si a dus la nenumarate victime civile. in timp ce Kilgrave avea limitari, el putea totusi sa provoace cu usurinta pandemoniul, facandu-l un raufacator terifiant care ne-a facut sa ne intrebam daca Jessica va putea vreodata sa-l invinga cu adevarat.

9. Kingpin (Daredevil, Hawkeye)

Wilson Fisk, numit in mod corespunzator „Kingpin”, conduce operatiunile subterane din partea intunecata a bucatariei Hell’s Kitchen. in calitate de autoproclamat lord al crimei, Kingpin incearca sa preia controlul asupra orasului New York, folosindu-se de legaturile sale cu mafia pentru a construi un imperiu. Fisk a aparut in Marvel’s Daredevil ca principal antagonist al acestuia si a luptat in permanenta impotriva lui Matt Murdock pentru a obtine controlul absolut asupra numeroaselor bande criminale si a inspirat ascensiunea guvernarii prin frica.

Fisk este un barbat voinic, aparent supraponderal, dar majoritatea masei sale corporale este formata din muschi, nu din grasime. Aceste avantaje fizice ii permit lui Kingpin sa exceleze in lupta corp la corp, in ciuda faptului ca marimea sa enorma ii diminueaza agilitatea. Stapanind New York-ul cu o mana de fier, Kingpin imbina cruzimea si farmecul pentru a-i domina pe ceilalti atat fizic, cat si psihic.

8. Ebony Maw (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame)

in calitate de membru al Ordinului Negru si fiu adoptiv al lui Thanos, Ebony Maw este un servitor profund loial Titanului Nebun. Maw a fost inzestrat cu puteri de telekinezie si l-a ajutat pe Thanos in cautarea Pietrelor Infinitului. stiind cat de puternic este Doctorul Strange, este intr-adevar un merit al puterii lui Maw faptul ca a reusit sa-l copleseasca si sa-l captureze pe Strange fara sa se epuizeze. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca, fara ajutorul Pietrelor Infinitului, Ebony Maw l-ar putea ucide instantaneu pe Thanos, ceea ce il face infinit mai puternic la nivel de baza.

Ebony Maw a aparut in Avengers: Razboiul Infinitului si si-a gasit sfarsitul in Avengers: Endgame, dar l-a servit continuu pe Thanos pe tot parcursul acestuia. Un alt bonus pentru Maw este faptul ca, de obicei, insotitorii nu sunt la fel de puternici ca el, ceea ce reprezinta o abordare revigoranta a rolurilor secundare.

7. Mysterio (Spider-Man: Far From Home)

Jake Gyllenhaal si-a facut debutul in Marvel in rolul lui Mysterio in Spider-Man: Far From Home. Iluzionistul Quentin Beck parea inofensiv la inceput, dar de indata ce s-a intors impotriva lui Spider-Man, Mysterio a descoperit ca puterile sale pot fi folosite in scopuri egoiste. Folosind proiectoare holografice, Mysterio l-a depasit pe Spider-Man in mai multe randuri, folosindu-se de cele mai mari temeri ale acestuia si de controlul slab asupra realitatii impotriva lui.

Cu toate acestea, odata ce iluziile lui Mysterio au fost doborate, nu este prea greu de infruntat in lupta corp la corp, in special impotriva unor inamici mai musculosi si cu experienta in lupta corp la corp. Contrar credintei populare, Mysterio nu poseda superputeri, dar este inzestrat cu efecte speciale, ceea ce ii permite sa genereze holograme. in ceea ce priveste super-raufacatorii pur umani, Mysterio este un raufacator care s-a facut singur si este unul puternic, mai ales daca luam in considerare tot ceea ce a facut pentru a divulga identitatea lui Spider-Man, ceea ce a dus la schimbarea vietii lui Peter Parker pentru totdeauna.

6. Loki (The Thor ) filme), The Avengers, Avengers: Razboiul infinitului, Razbunatorii: Endgame)

Zeul Nazdravaniilor poseda o forta, o durabilitate si o longevitate mult superioare celor ale oamenilor. Loki a fost numit cel mai puternic vrajitor din tot Asgardul – si pe buna dreptate – datorita amplorii abilitatilor sale magice, care includ proiectia astrala, schimbarea formei, hipnoza si rearanjarea moleculara ca fiind doar varful icebergului.

Debutand in Thor (2011), Loki al lui Tom Hiddleston a fost considerat mai puternic decat Doctor Strange si, prin urmare, decat toti ceilalti eroi muritori. Dupa cum s-a dovedit in MCU, in special Razbunatorii si Thor: Ragnarok, Loki este suficient de puternic pentru a-i invinge pe Capitanul America, Tony Stark (fara armura) si pentru a se lupta cu Valkyrie.

5. Ultron (Avengers: Age of Ultron)

Ultron, fiind o masina creata de om, poate avea un avantaj nedrept fata de oameni, care au limitari. Doar pentru a enumera cateva dintre cele mai favorabile trasaturi ale lui Ultron, el este facut din cele mai puternice metale de pe pamant, fiind astfel practic indestructibil, are inteligenta lui Hank Pym, Tony Stark si Reed Richards la un loc si este capabil sa controleze toata tehnologia (ceea ce, in zilele noastre, face ca posibilitatile sa fie infinite).

La fel ca alti raufacatori, Ultron combina creierul si muschii, manipulandu-i pe altii mai puternici decat el si folosindu-si influenta tehnologica pentru a pune la cale si a controla toate aspectele legate de electronica si sistemele operate de computere. Ultron se poate hrani cu informatiile furnizate de internet, poate sparge camerele de securitate, poate opri orice forma de tehnologie si o poate manipula pentru a face ceea ce doreste. La fel ca si Kilgrave, ne-am intrebat daca eroii vor fi capabili sa-l opreasca pe acest tip si speram, la nivel scazut, sa nu mai aiba niciodata de-a face cu el.

4. Ego (Gardienii Galaxiei Vol. 2)

Ca Celesta, Ego este considerata o fiinta mai puternica decat oricare alta. Nu numai ca Ego este amalgamul de energie cosmica ce formeaza o planeta de marimea lunii Pamantului, dar are capacitatea de a crea porti stelare (portaluri prin spatiu) si de a-si extinde forma Celesta pentru a consuma si distruge orice obstacol din calea sa. Nu au fost dezvaluite prea multe cu privire la amploarea puterilor lui Ego in MCU, dar omologul sau din benzile desenate poate egala puterea unui Galactus bine hranit.

Mai mult, dupa cum s-a vazut in Guardians of the Galaxy Vol. 2Ego poate fi invins prin distrugerea nucleului sau, lucru care a fost facut, dar s-a dovedit, de asemenea, ca Ego se poate reforma ulterior, ceea ce face posibil ca el sa fi supravietuit intalnirii cu Gardienii. Ego pare sa nu aiba restrictii, mai ales ca poate fabrica orice in univers daca doreste.

3. Hela (Thor: Ragnarok)

in primul rand, Hela a distrus Mjölnir, ceea ce este o performanta impresionanta in sine. Dupa cum se explica in Thor: Ragnarok atunci cand se relateaza originea Valkyriei, Hela poseda niveluri extraordinare de forta supraomeneasca, ceea ce i-a permis sa elimine de una singura toate Valkyriile, cu exceptia uneia, care abia a supravietuit. in benzile desenate, Hela este singura asgardiana nemuritoare, lucru care a fost infirmat de evenimentele din Ragnarok, dar s-ar putea sa nu fi vazut inca ultima parte a Helei lui Cate Blanchett.

Cand a luptat impotriva fratilor ei, Thor si Loki, a iesit invingatoare de mai multe ori, cedand doar in fata invocarii lui Surtur (o trisare, daca ne intrebati pe noi). Dupa cum a demonstrat Loki in lupta cu Valkyrie, doborarea unei singure Valkyrie nu este o sarcina usoara, daramite a unei intregi rase de Valkyrie. Hela este Zeita Mortii, atotputernica si eterna, dar si o calauza nemiloasa. Pe langa puterea ei, Hela are o durabilitate impresionanta, primind o lovitura directa de la fulgerul lui Thor si nu da semne de ranire sau de incetinire. in cazul in care ea se va intoarce vreodata in MCU, vom tremura in ghete pentru Thor, omul nostru principal.

2. Thanos (Avengers: Razboiul infinitului, Avengers: Endgame)

Thanos, Titanul Nebun, a dovedit – fara nicio umbra de indoiala – ca are multe calitati superioare. Atat in Avengers: Infinity War si Endgame, el este suficient de puternic pentru a zdrobi Tesseract si pentru a-l domina pe Hulk, suficient de rapid pentru a bloca exploziile fotonice si suficient de rezistent pentru a primi lovituri directe de la costumul Mark 50 al lui Iron Man. si si sa reziste la o lovitura puternica din partea lui Thor cu Stormbreaker, complet incarcat.

Evident, toate acestea inseamna ca Thanos are avantajul Manusii Infinitului si al Pietrelor Infinitului. Fara acestea, puterile sale sunt reduse drastic. in afara de ceea ce este evident, Thanos este imens de puternic si rezistent la rani, invulnerabil la aproape toate tipurile de otrava, boli si atacuri telepatice. Thanos are foarte putine slabiciuni, dar este clar ca, daca il privezi de Pietrele Infinitului si ii folosesti punctele forte impotriva lui, poate fi doborat cu cateva trepte.

1. Dormammu (Doctor Strange)

Dormammu apare doar pentru scurt timp in Doctor Strange, dar totusi avem parte de o demonstratie explicita de putere, in special impotriva lui Stephen Strange. Adversar al vrajitorului suprem, Dormammu este o fiinta mistica extrem de puternica, capabila sa mentina niveluri masive de magie.

Dormammu poate fi invins, dar este nemuritor, fiind capabil sa isi risipeasca forma fizica si sa adopte una de energie pura. S-a afirmat chiar ca el poate distruge Celestele (precum Ego), arzandu-le in flacarile Faltinei. Privind retrospectiv, Dormammu ar putea fi inferior doar lui Galactus, Mancatorul de lumi, care nu a aparut inca in MCU si, prin urmare, nu poate fi inca inclus in acest clasament.

Similar Posts