Ce actori au castigat cele mai multe premii SAG?

Ce actori au castigat cele mai multe premii SAG?

Fotografie realizata de Christopher Polk/Getty Images pentru Turner

Premiile Screen Actors Guild Awards, mai cunoscute sub numele de SAG Awards, sunt unele dintre cele mai prestigioase premii din televiziune si film. in fiecare an, actorii fac tot posibilul pentru a obtine o nominalizare pentru aceste premii prestigioase. De la inceputul ceremoniei, in 1995, sute de actori au fost nominalizati pentru sute de filme si emisiuni de televiziune.

Dar cine are cele mai multe nominalizari si, cel mai important, cine a luat acasa trofeul cel mai des?

Ce sunt premiile SAG?

Premiile SAG sunt gestionate de Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists. in fiecare an, 2100 de membri ai sindicatului sunt impartiti aleatoriu in doua comisii, una axata pe televiziune si una pe film.

Aceste comitete vin cu nominalizari pentru fiecare categorie. Apoi, membrii sindicatului, care sunt in jur de 160.000 de persoane, potrivit SAG, voteaza castigatorii. Ceea ce face ca premiile SAG sa fie unele dintre cele mai disputate premii de la Hollywood.

Cine are cele mai multe nominalizari la premiile SAG

Nu este neobisnuit ca actorii sa primeasca mai multe nominalizari pe sezon de premii. Din acest motiv, multi actori se lupta pentru onoarea de a obtine cele mai multe nominalizari. Cel mai nominalizat actor este Edie Falco, cu un numar impresionant de 22 de nominalizari. Unul dintre cele mai fascinante lucruri din istoria premiilor SAG ale lui Falco este ca toate nominalizarile sale provin din activitatea sa in televiziune. De fapt, toate cele 22 de nominalizari provin din munca ei in doua seriale, The Sopranos si Nurse Jackie.

The Sopranos este considerat un moment de referinta in istoria televiziunii si se pare ca si comitetele SAG au fost de acord. Falco a fost nominalizata de sapte ori pentru premiul pentru cea mai buna interpretare feminina intr-un serial dramatic si pentru cea mai buna interpretare a unui ansamblu intr-un serial dramatic.

Meryl Streep se afla pe pozitia a patra la general. Cu toate acestea, ea detine onoarea de a avea cele mai multe nominalizari pentru munca in film. 17 din cele 19 nominalizari ale lui Streep provin din roluri in filme, inclusiv nominalizari pentru The Iron Lady si The Bridges of Madison County.В 

Totusi, in ciuda acestui fapt, Falco nu are cele mai multe victorii SAG. De fapt, ea se afla pe locul 6 la egalitate.

Cine a castigat cele mai multe premii SAG

Multi actori de renume au castigat mai multe premii SAG. Cu toate acestea, un actor este in prezent in fruntea clasamentului pentru cele mai multe premii castigate in istoria ceremoniei.

Julia Louis-Dreyfus a castigat noua SAG Awards, toate pentru activitatea sa in televiziune. Acest lucru se datoreaza in primul rand muncii sale in serialul Seinfeld. Legendarul sitcom despre nimic a fost nominalizat la 17 premii SAG si a castigat sase. Cinci dintre acestea i se datoreaza lui Louis-Dreyfus, care a castigat cinci premii atat pentru cea mai buna interpretare a unui ansamblu intr-un serial de comedie, cat si pentru cea mai buna interpretare a unei actrite intr-un serial de comedie. Cu toate acestea, actrita a mai obtinut patru premii pentru munca sa in serialul Veep, aratand ca nu este un ponei cu o singura trasatura.

Alec Baldwin ocupa in prezent locul al doilea, cu opt victorii si, la fel ca Louis-Dreyfus, toate acestea sunt pentru munca in televiziune. Cu toate acestea, toate cele opt victorii provin din munca sa in serialul 30 Rock. В 

Viola Davis si Renee Zellweger detin impreuna onoarea de a avea cele mai multe victorii la SAG Award pentru munca in film. Davis a castigat sase premii in total, dintre care patru provin din filme. Acesta include un premiu pentru cea mai buna actrita in rol principal intr-un film pentru rolul ei din The Help. Ea a castigat acest premiu din nou in 2020 pentru rolul din Ma Rainey’s Black Bottom.

Renee Zellweger a castigat patru premii, toate fiind pentru activitatea sa din filme. Printre acestea se numara doua premii pentru Chicago, unul pentrur Cold Mountain si unul pentru rolul din 2020 Judy.

Similar Posts