Moartea pe Nil obtine 12

Box Office-ul filmului „Moartea pe Nil” se indreapta spre 12,8 milioane de dolari in prima vineri

Titlul mostenit de Disney de la Fox Death on the Nile-regizat si interpretat de Kenneth Branagh, recent nominalizat la Oscar – a debutat pe primul loc in box office-ul de weekend, cu o incasare estimata la 12,8 milioane de dolari in trei zile. Asta inseamna mai putin de jumatate din cat a obtinut predecesorul sau, Crima in Orient Express, a avut premiera in 2017. Acel film a depasit asteptarile cu un debut de 28,6 milioane de dolari in trei zile, atingand un total national impresionant de 102 milioane de dolari.

Moartea pe Nil a primit unda verde la scurt timp dupa lansarea primului film, care a avut incasari de aproximativ 350 de milioane de dolari la nivel international – un rezultat solid pentru o piesa de epoca mai veche, bazata pe un roman vechi de aproape 100 de ani. Continuarea are un buget mai mare – 90 de milioane de dolari, fata de 55 de milioane de dolari pentru primul film – dar se mandreste cu o distributie la fel de impresionanta, condusa chiar de Wonder Woman Gal Gadot, dar care ii are in distributie si pe Armie Hammer, Letitia Wright, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal si altii.

Ambele filme se bazeaza pe romanele politiste clasice ale Agathei Christie, cunoscuta popular sub numele de Regina crimei. Moarte pe Nil a mai fost adaptata pentru marele ecran in 1978, intr-un film de succes care a marcat prima data cand Peter Ustinov l-a interpretat pe iconicul detectiv belgian Hercule Poirot, rol pe care Branagh si fabuloasa sa mustata l-au preluat acum.

in timp ce debutul discret al filmului poate fi atribuit precautiei publicului mai in varsta de a se intoarce in cinematografe in urma variantei Omicron, performanta scazuta a titlurilor Fox ramase in urma sub noul regim Disney devine o tendinta. inainte de Death on the Nile, filme precum The New Mutants, The King’s Man, West Side Story, si The Last Duel toate au avut o scadere dramatica.

Pe locul al doilea, cu o estimare de 8 milioane de dolari in weekendul de deschidere, s-a clasat comedia romantica de la Universal Marry Mein care Jennifer Lopez joaca rolul unei vedete pop care decide sa se casatoreasca cu un strain care tine un semn cu „casatoreste-te cu mine” la unul dintre concertele sale. Cu Owen Wilson in rol principal, filmul a fost pus la dispozitie pe nivelul premium al serviciului de streaming Peacock. Este din ce in ce mai rar sa vezi comedii romantice de o asemenea anvergura – multe dintre ele in care Lopez insasi a jucat in trecut – sa fie lansate in cinematografe in zilele noastre. si, avand in vedere bugetul relativ modest de 23 de milioane de dolari, o deschidere de 8 milioane de dolari este un rezultat destul de decent pentru film.

Dupa un debut de top la sfarsitul saptamanii trecute, Paramount’s Jackass Forever a scazut cu 65%, pentru o incasare estimata la 8,3 milioane de dolari in al doilea weekend, ceea ce duce totalul de peste 37 de milioane de dolari pe plan intern. Paramount a pariat puternic pe acest film, amanand lansarea in streaming, iar acest lucru a dat roade. Mai ales daca luam in considerare faptul ca acesta a fost un IP in mare parte adormit, sosind la peste un deceniu dupa ultima intrare principala.

Sony Spider-Man: No Way Home, care a dominat box office-ul timp de aproape doua luni intregi, a ajuns pe locul patru, cu inca 7 milioane de dolari in banca, ducand totalul sau intern la 758,8 milioane de dolari. Acesta va depasi Avatar‘s 760,5 milioane de dolari si va revendica locul trei pe lista all-time in cursul saptamanii viitoare.

Debutul in afara topului cinci a fost filmul cu recenzii atroce al lui Liam Neeson Blacklight, care a obtinut doar 2,8 milioane de dolari in peste 2.700 de sali de cinema. Subgenul de actiune, candva infailibil, pe care Neeson a ajutat sa il nasca, pare sa se fi epuizat complet acum. Filmul a fost depasit de continuarea animata Sing 2, care a adaugat inca 3 milioane de dolari in acest weekend, pentru un total intern de 143 de milioane de dolari.

Weekendul viitor va avea loc lansarea adaptarii jocului video al Sony, care se pregateste de mult timp Uncharted, cu Tom Holland si Mark Wahlberg, si Dog, debutul regizoral al lui Channing Tatum si al partenerului sau de creatie de lunga durata Reid Carolin.

‘Ahsoka’: Ray Stevenson se alatura seriei Disney+ Star Wars

Dar pe cine interpreteaza el?

Similar Posts