Alec Baldwin a fost dat in judecata din nou pentru impuscaturile de la Rust

Alec Baldwin a fost dat in judecata din nou pentru impuscaturile de la Rust, de data aceasta de familia Halyna Hutchins

La cateva luni de la moartea tragica a cinematografului Halyna Hutchins, o ancheta privind impuscaturile, care au avut loc pe platoul de filmare al filmului Rust, este inca in curs de desfasurare. in tot acest timp, anumite persoane implicate in incident se confrunta cu ramificatii legale, inclusiv vedeta principala a filmului, Alec Baldwin. Actorul tinea in mana arma de recuzita care a tras si l-a ucis pe membrul echipei de 42 de ani, desi a declarat ca nu el a apasat pe tragaci. Baldwin a fost lovit de mai multe procese pana acum, iar acum a fost notificat oficial de familia lui Hutchins.

Familia Halynei Hutchins a intentat un proces pentru moarte nedreapta impotriva lui Alec Baldwin si a altor persoane, inclusiv a armurierului Hannah Gutierrez Reed si a directorului adjunct David Halls, potrivit Deadline. Plangerea a fost depusa de sotul lui Hutchins, Matthew, in numele sau si al fiului de noua ani al cuplului, Andros. Actiunea, obtinuta de publicatia de specialitate, invoca neglijenta din partea lui Baldwin si a celorlalti inculpati:

Halyna Hutchins merita sa traiasca, iar inculpatii aveau puterea de a-i impiedica moartea daca ar fi tinut sacrosancta datoria de a proteja siguranta fiecarui individ aflat pe un platou de filmare in care erau prezente arme de foc, in loc sa faca rabat de la procedurile de siguranta atunci cand erau in joc vieti omenesti, grabindu-se sa respecte programul si ignorand numeroasele plangeri privind incalcari ale sigurantei.

Actiunea continua sa afirme ca actorul si membrii echipei „erau constienti de problemele de siguranta cu privire la armele de foc care au avut loc pe platoul de filmare al filmului Rust.” De aici, plangerea adauga ca „nu au luat masuri pentru a corecta situatia si pentru a se asigura ca au fost respectate regulile de baza privind siguranta armelor” in ziua in care a avut loc impuscatura. in general, „procesul urmareste sa se faca dreptate pentru pierderile suferite de supravietuitorii ei si sa-i traga la raspundere pe cei care au cauzat moartea tragica a [Halynei]”.

Aceasta marcheaza al treilea Rust-proces legat de Rusty cu care se confrunta Alec Baldwin de cand a avut loc impuscatura fatala in Albuquerque, New Mexico, in octombrie. in noiembrie, seful fulgerului filmului a intentat un proces, acuzandu-i pe producatori ca erau „constienti in mod constient de caracterul gresit si daunator al comportamentului lor”. Supervizorul de scenariu l-a dat si el in judecata pe Baldwin cateva zile mai tarziu si a sustinut ca acesta a tras „in mod intentionat, fara motiv sau scuza” cu arma de recuzita care a ucis-o pe Halyna Hutchins.

in prezent, actorul castigator al premiului Emmy este, de asemenea, subiectul unui proces care nu are legatura cu filmul. in aceasta situatie este implicat raposatul soldat de marina american Lance Cpl. Rylee McCollum, care a murit intr-un atentat sinucigas cu bomba care a avut loc pe aeroportul din Kabul, Afganistan, in august 2021. Ceva mai tarziu, vedeta i-ar fi trimis vaduvei lui McCollum bani in onoarea soldatului decedat. Cu toate acestea, ea il da acum in judecata pe veteranul de la Hollywood pentru 25 de milioane de dolari pentru ca s-ar fi referit la ea si la familia ei ca fiind insurgenti.

De la impuscaturi, Alec Baldwin a vorbit despre situatie in cateva randuri. El a rupt tacerea pentru prima data la inceputul lunii noiembrie, spunand ca echipa de productie era „o echipa foarte, foarte bine unsa” inainte de producerea incidentului. Ulterior, Baldwin a participat la un interviu mai lung cu ABC News, in care si-a explicat motivul pentru care a vorbit si a raspuns la comentariile lui George Clooney despre siguranta armelor pe platourile de filmare.

Reprezentantii lui Alec Baldwin nu au comentat cel mai recent proces. Ramane de vazut daca actorul va vorbi sau nu despre aceasta situatie.

Similar Posts