Actorul Frank Pesce din 'Beverly Hills Cop' si 'Top Gun' a murit la 75 de ani

Actorul Frank Pesce din ‘Beverly Hills Cop’ si ‘Top Gun’ a murit la 75 de ani

Frank Pesce, care a jucat in Beverly Hills Cop si a aparut in Top Gun, Midnight Run, si emisiuni de televiziune Who’s the Boss, Miami Vicesi Karen Cisco, a decedat la varsta de 75 de ani. Filmul autobiografic al lui Pesce, Strada 29, l-a avut ca protagonist pe Anthony Paglia in rolul lui Pesce in tinerete si pe regretatul Danny Aiello in rolul tatalui sau.

Cariera cinematografica a lui Pesce s-a intins pe parcursul a aproape cinci decenii. S-a nascut pe 8 decembrie 1946 si a avut prima aparitie pe ecran in serialul NBC Police Story in 1976. A lucrat in mod constant pana la ultima sa aparitie in film, in rolul unui portar in filmul din 2015 Creed. Potrivit Hollywood Reporter, Pesce suferea de dementa spre sfarsitul vietii sale. Prietena sa, Tammy Scher, a precizat ca moartea sa, survenita pe 6 februarie la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank, a fost cauzata de complicatii ale bolii.

Un fan i-a adus un omagiu pe Twitter, observand ca a fost „atat de stralucitor in roluri mici si esentiale in Beverly Hills Cop si Midnight Run”.

Pesce a jucat roluri secundare in unele dintre cele mai mari filme ale anilor ’80, printre care se numara Top Gun, Midnight Run, Flashdance, si American Gigolo. El a fost cunoscut telespectatorilor pentru rolul sau in deschiderea primului Beverly Hills Cop in care a jucat rolul unui infractor care incerca sa transfere o cantitate de tigari de pe piata neagra cu un semiremorca catre politistul sub acoperire Axel Foley, interpretat de Eddie Murphy. Afacerea se strica atunci cand apar doi politisti in uniforma, dand startul scenei iconice de urmarire din deschiderea filmului pe strazile din Detroit.

Ulterior, Pesce a fost rugat sa revina in franciza pentru continuarea filmului, pentru a juca un rol complet diferit – un om de legatura pe care Foley il acuza ca este politist.

in 1991, Pesce a fost co-scenarist al filmului Strada 29, o poveste autobiografica despre el insusi in tinerete, tatal sau si un bilet de loterie care ar putea rezolva toate problemele familiei. Pesce a aparut in film interpretandu-l pe propriul sau frate mai mare, Vito. Roger Ebert a acordat filmului trei stele din patru, laudandu-l ca fiind un „film cu o energie considerabila si cu mult umor, in care expansivul Aiello, dezinhibatul Kazan si nebunul LaPaglia se distreaza copios cu materialul”.

Pesce ii supravietuieste lui Scher, fratelui sau Vito, nepotului sau, Angelo, si nepotilor sai, Vanessa, Danielle, Theresa si Angel.

Similar Posts