7 cele mai bune teorii si zvonuri ale fanilor despre Moon Knight

7 cele mai bune teorii si zvonuri ale fanilor despre Moon Knight

Pe masura ce Faza 4 a Universului Cinematografic Marvel continua sa se extinda, fanii fac cunostinta cu o avalansa de noi eroi, raufacatori si cei care se afla intre ei. Este si cazul lui Marc Spector/Moon Knight (Oscar Isaac), a carui poveste de origine va fi spusa in mult asteptata miniserie Disney+, Moon Knight.

in ceea ce presedintele studiourilor Marvel, Kevin Feige, numeste o „schimbare de tonalitate”. Moon Knight urmareste „identitatile complexe” ale lui Marc, ale lui Steven Grant si ale altor alteri in cadrul unui sistem de tulburare de identitate disociativa (DID), in timp ce acestia devin legati de „misterele” unor puternice zeitati egiptene. Odata cu lansarea de trailere si teasere continue, unele teorii si zvonuri se invart in jurul a ceea ce Moon Knight ar putea arata astfel.

Cine este Layla?

inainte de Cavalerul Lunii sa fie lansat, fanii au inceput sa disece trailerele, interviurile si spoilerele in cautarea unor posibile indicii. in acest sens, ei au descoperit o femeie misterioasa, Layla – un nume care nu a aparut niciodata in Moon Knight benzi desenate. Misterul se adanceste, deoarece numele Layla este dezvaluit doar atunci cand sunt activate subtitrarile pentru trailer. Asadar, ce este Moon Knight ascunde?

Este deja confirmat de IMDb ca in miniserie va exista un personaj numit Layla, interpretat de May Calamway. Ea ar putea fi doar o femeie obisnuita cu un nume obisnuit. Dar fanii speculeaza ca Layla in cauza ar putea fi de fapt Layla Miller, cunoscuta si sub numele de Butterfly in benzile desenate. Un mutant bine cunoscut cu puterea de inviere, Layla provine din Hell’s Kitchen din New York – casa unui alt justitiar notabil: Daredevil. Exista deja zvonuri despre implicarea lui Daredevil in Moon Knight – mai ales dupa evenimentele din Spider-Man: No Way Home – asa ca teoria aparitiei lui Butterfly in serialul Disney+ ar putea fi mai mult decat un zvon.

Legatura cu MCU

Nimic in MCU nu se face fara intentie, asa ca trebuie sa existe un motiv pentru aparitia lui Moon Knight in linia temporala in curs de desfasurare. La fel ca in cazul majoritatii povestilor din faza 4, eroii, raufacatorii si justitiarii traiesc intr-o perioada post-Endgame lume post- End End End.

Zeii nu sunt morti

Epoca supereroilor conventionali si a Razbunatorilor a venit si a disparut, in timp ce forte mai mari intra in MCU. Thanos ar putea foarte bine sa fi fost primul de acest fel, infatisand dusmani intergalactici in afara limitelor Pamantului. La scurt timp dupa aceea, a aparut Eternals s-au alaturat in linia temporala ca fiinte celeste mai vechi decat viata insasi. Este logic ca aceasta lume sa se dezvolte, iar momentul sa o faca este acum, cu Moon Knight.

Povestea costumului

Pentru multi supereroi (sau justitiari), costumul lor serveste drept simbol. Asa ca, atunci cand a aparut al doilea trailer al viitoarei serii, care prezinta un nou costum al lui Moon Knight, fanii au fost nevoiti sa delibereze asupra semnificatiei. Primul este un look clasic cu pelerina, tot in alb si cu o emblema in centrul pieptului. Dar al doilea arata mai mult ca un costum adevarat, impodobit cu bandaje si accesorii aurii. Bineinteles, ambele costume au un simbol al unei luni pe frunte, un semn revelator ca Moon Knight se afla dedesubt.

Dar de ce are nevoie de doua costume? Ele ar putea fi o reprezentare a starii mentale a lui Marc. Pe masura ce identitatile sale devin din ce in ce mai neclare si legaturile sale cu zeul egiptean Khonshu cresc, costumul ar putea indica starea mentala a omului din spatele mastii. in orice caz, exista o ambiguitate in costum si in personaj, care va continua probabil pe tot parcursul miniseriei.

Fidela benzilor desenate

Pe tot parcursul benzilor desenate, Moon Knight a existat rareori in afara propriei sale linii temporale. Dar acesta este MCU, asa ca totul este legat intr-un fel sau altul. Caracteristicile centrale ale lui Marc par sa se regaseasca in miniserie; este un evreu american care traieste cu DID, a servit in armata si acum este mercenar si are contact direct cu zeii egipteni antici.

Reprezentarea bolii mintale

MCU nu se fereste sa prezinte personaje cu dizabilitati fizice si mentale; Daredevil Matt Murdock (Charlie Cox) din Daredevilde este orb, iar Bucky Barnes se lupta in mod faimos cu PTSD din cauza trecutului sau ca Soldat de iarna. in afara MCU, personajul Marvel David Haller/Legion (Dan Stevens) sufera in special de schizofrenie, care este prezentat atat in benzile desenate, cat si in serialul FX Legion. La fel ca David, boala mintala a lui Marc/Spencer/Moon Knight este sursa puterilor sale si este, de asemenea, esentiala pentru poveste.

Diagnosticul DID al lui Marc este un canon atat in benzile desenate, cat si in serial, ceea ce ii face pe multi fani sa se intrebe cum se va prezenta acest lucru pe ecran. si anume, cum va fi Moon Knight va descrie boala lui Marc cu acuratete si respect? Mai ales ca, asa cum noteaza The Hollywood Reporter, Moon Knight este un alter-ego al unei identitati, mai degraba decat o identitate in sine. Acest lucru ii lasa pe unii Redditori sa teoretizeze cand Marc va fi Moon Knight, daca Spencer va interactiona vreodata cu alter-ego-ul si daca Moon Knight va incerca sa abordeze si alte boli mintale in serial, sau doar DID.

Violenta si haos

Marvel, si in special MCU, are reputatia de a produce continut pentru familie si responsabilizator. Dar in ultimul an – in special cu seriale Disney+ recente precum WandaVision si soimul si soldatul de iarna (The Falcon and the Winter Soldier) – MCU a aprofundat subiecte mature precum durerea, rasismul sistemic si opresiunea. in mod similar, potrivit Collider, Feige promite ca viitorul Moon Knight va fi „zgomotos si brutal”, fara niciun semn de „retragere”.

La fel ca si celelalte serii Disney+, Moon Knight a primit o clasificare TV-14, cel mai probabil din cauza naturii sale violente preconizate. La urma urmei, un justitiar ca Marc este obligat sa respecte propriul ghid etic si moral, indiferent de cine ar putea fi ranit in acest proces. Trailerul pentru Moon Knight face si el aluzie la acest aspect, aratandu-l pe Moon Knight batand cu brutalitate o persoana identificata (sau este vorba de o fiinta supranaturala?). Daca aceasta nu este o dovada suficienta a violentei care ne asteapta, un poster recent pentru miniserie infatiseaza un pumn insangerat si bandajat, strangand sceptrul in forma de luna, caracteristic lui Moon Knight. Avand in vedere tot antrenamentul la care a fost supus Isaac pentru acest rol, cineva va fi ranit cu siguranta.

Renasterea „Futurama”: John DiMaggio explica de ce nu se va intoarce in rolul lui Bender

„Nu cred ca doar eu merit sa fiu platit mai mult. Cred ca intreaga distributie merita.”

Similar Posts