5 predictii pentru cine va manui Darksaber-ul

5 predictii pentru cine va manui Darksaber-ul, in ordine descrescatoare

The Mandalorian si Cartea lui Boba Fett au inclus fiecare cate un numar de mandalorieni imprastiati prin galaxie dupa tentativa de genocid a Imperiului pe Mandalore. Unii au supravietuit prin respectarea stricta a unui cod stravechi, in timp ce altii s-au adaptat la vremuri. Desi majoritatea mandalorienilor au fost exterminati, ramasitele inca mai spera la o zi in care un lider se va ridica pentru a reunifica si restaura Mandalore.

Orice incercare de a restabili civilizatia decazuta se va axa pe Darksaber. Se profeteste ca Darksaberul ii va permite celui care il manuieste sa conduca Mandalore, dar daca nu este castigat in lupta, el condamna planeta la distrugere. Mandalore a cazut la scurt timp dupa ce Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) a primit sabia, ceea ce a dat crezare profetiei. Marea intrebare care planeaza asupra viitorului Mandalorianul este „Cine va manui sabia intunecata si va restaura Mandalore?”.

Luke Skywalker

Luke Skywalker (Mark Hamill) pare destul de prietenos atunci cand se intalneste cu mandalorienii, dar considera ca filozofia lor este fundamental opusa celei a Jedi. Cele doua civilizatii au o multime de istorii comune si s-au ciocnit in numeroase ocazii. La un moment dat, o serie de Jedi au sfidat vointa Consiliului Jedi pentru a participa la Razboaiele Mandaloriene. Desi Jedi au fost victoriosi, razboiul a dus la o cadere generalizata in partea intunecata si la o revenire a Sith. in timpul Razboaielor Clonelor, loialitatea Ordinului Jedi fata de Republica i-a pus in mijlocul unor conflicte pe care multi mandalorieni le considerau amestec in afacerile lumii lor independente.

in momentul in care Mandalorianul, Luke invata tot ce poate despre istoria Jedi in timp ce reconstruieste Ordinul Jedi. in Ultimul Jedi, printre suvenirurile din coliba lui Luke se afla un pandantiv de la un cruciat Jedi, unul dintre Jedi care a luptat in Razboaiele Mandaloriene. Acest lucru demonstreaza ca este constient de ciocnirile dintre cele doua grupuri si de modul in care conflictele mandaloriene au avut un impact negativ asupra Ordinului in trecut. Cu siguranta nu isi va asuma un rol de lider in societatea mandaloriana, dar daca conflictul lor ameninta pacea fragila a galaxiei sau noul sau Ordin Jedi, ar putea interveni si ar putea scoate Darksaber-ul din ecuatie pentru o vreme. Poate ca, daca oameni precum Moff Gideon (Giancarlo Esposito) vor continua sa urmareasca subjugarea mandalorienilor, Luke va returna Darksaberul in arhivele templului unde a stat odata timp de secole.

Din Djarin

Din Djarin (Pedro Pascal) nu avea niciun interes sa conduca Mandalore si nu stia nimic despre Darksaber. El a obtinut-o in procesul de salvare a lui Grogu de Moff Gideon, care a manipulat in mod viclean acest rezultat pentru a-l impiedica pe Bo-Katan sa isi restabileasca dreptul la tron. Desi a incercat sa i-o dea, experienta anterioara a lui Bo-Katan in ceea ce priveste acceptarea armei ca dar a impiedicat-o sa o accepte.

Din ar putea fi pe calea de a deveni lider si de a reunifica Mandalore, dar acest lucru pare putin probabil. ii lipseste dorinta si, chiar daca o dezvolta, mai are mult pana sa fie pregatit. si-a petrecut intreaga viata intr-o ramura fanatica a mandalorienilor cunoscuta sub numele de Copiii Rondului, care aproape sigur descinde din secta brutala cunoscuta sub numele de Rondul Mortii. Aceasta expunere ingusta la istoria Mandalorei nu i-a dat ocazia sa invete despre esecurile vechii Cai a Mandalorei, orientata spre lupta.

Grogu

Rasturnarea de situatie care l-a aruncat pe acest tanar Padawan in societatea mandaloriana creeaza o serie de posibilitati fascinante. Grogu poate ca este tanar si micut, dar demonstreaza deja o capacitate incredibila de a manui Forta. Desi nu este mandalorian din nastere, adoptia lui Grogu in societate il face singurul personaj cunoscut care poseda atat sensibilitate la Forta, cat si mostenire mandaloriana. Daca se va maturiza si va deveni un utilizator al Fortei la fel de puternic ca Yoda, ar putea conduce cu putere si intelepciune timp de secole. O astfel de longevitate ar fi un avantaj pentru reconstruirea unei societati care aproape a fost stearsa din galaxie.

Cu toate acestea, exista o serie de dezavantaje care fac putin probabila candidatura lui Grogu la conducerea Mandalorei. Nu a petrecut prea mult timp antrenandu-se cu un Jedi inainte de a se intoarce la Din Djarin. Acest lucru face ca sensibilitatea sa la Forta sa fie un mare risc, atat din cauza oamenilor care ar putea dori sa se foloseasca de darurile sale, cat si din cauza riscului crescut de a trece de partea intunecata. in plus fata de aceste probleme, Grogu este functional un copil mic. Povestea pe termen lung l-ar putea plasa la carma Mandalore, dar s-ar putea sa treaca zeci de ani pana cand se va maturiza suficient pentru aceasta responsabilitate. Chiar daca intr-o zi va manui Darksaberul, probabil ca altcineva il va manui intre timp.

Bo-Katan Kryze

Din moment ce lucreaza in mod activ pentru a reunifica Mandalore, Bo-Katan Kryze este evident candidatul principal pentru a manui Darksaberul. Cand era tanara, sora ei, Satine Kryze, a servit ca Ducesa de Mandalore si a condus conform valorilor pacifiste. Bo-Katan a petrecut ceva timp in esaloanele superioare ale Death Watch, opunandu-se pacifismului lui Satine si incercand sa readuca la viata o societate razboinica pe Mandalore, pana cand a vazut distrugerile care au urmat acestei filosofii. Dupa ce l-au oprit pe Maul in timpul asediului de pe Mandalore, Jedi l-au lasat pe Bo-Katan la conducere. Cu toate acestea, ea a fost rapid destituita atunci cand Jedi au fost eliminati in Ordinul 66, iar Imperiul si-a plasat propriul conducator pe planeta.

Trecutul intunecat al lui Bo-Katan si esecurile de conducere i-au afectat increderea in sine ca lider. Dar cand Sabine Wren a intrat in posesia Darksaber-ului, a recunoscut capacitatea de lider a lui Bo-Katan si a convins-o sa incerce din nou sa conduca. Bineinteles, la ceva timp dupa ce a acceptat Darksaberul, Imperiul a distrus civilizatia si Moff Gideon a luat arma de la Bo-Katan. Cu toate acestea, ea persista sa incerce sa recupereze Darksaberul, pentru a putea conduce Mandalore intr-o directie care sa o onoreze pe sora ei, Satine. Experienta ei bogata a pregatit-o cu siguranta pentru a conduce Mandalore bine.

Sabine Wren

Sabine Wren (care va fi interpretata de Natasha Liu Bordizzo in Ahsoka) este o mandaloriana cu un mare talent atat la pictura, cat si la explozibili. in tinerete, Imperiul a profitat de talentul ei, pacalinand-o sa produca arme pe care le-a folosit pentru a ucide mandalorieni. A fost alungata din familia ei mandaloriana si s-a alaturat echipajului navei Ghost in Razboiul Stelelor: Rebelii. Darksaberul disparuse de ceva timp cand l-a gasit pe Dathomir. Jedi Kanan Jarrus (Freddie Prinze Jr.) si Mandalorianul Fenn Rau (Kevin McKidd) au recunoscut arma si au crezut ca Sabine a fost destinata sa o gaseasca si sa conduca.

Sabine si-a depasit reticenta initiala de a purta Darksaber-ul si s-a antrenat sub comanda lui Kanan. Ea a avut aceleasi lupte ca Din Djarin, considerand lama ca fiind grea si greu de manevrat. Kanan nu a atribuit acest lucru unei lipse de sensibilitate la Forta, explicand ca Forta rezida in toate fiintele vii. Mai degraba, a invatat-o ca propria ei energie emotionala se amesteca cu energia care curgea constant prin cristal pentru a deveni lama. Vinovatia pe care Sabine o purta din cauza rolului ei in ranirea mandalorienilor si rusinea pe care o purta din cauza unei familii care o abandonase au facut imposibila folosirea sabiei Darksaber. A trebuit sa gaseasca un echilibru emotional si sa inceteze sa se mai lupte cu ea insasi si cu sabia inainte de a o putea manui. Cu ajutorul invataturilor lui Kanan, ea a reusit sa stapaneasca arma si, ulterior, l-a invins pe liderul marioneta al Imperiului pe Mandalore, consolidandu-si dreptul de proprietate. Cu toate acestea, ea a crezut ca Bo-Katan era mai potrivita pentru a conduce si i-a incredintat Darksaber-ul.

Sabine este o mandaloriana profund legata de cultura originala, care a trait ani de zile alaturi de Jedi si a primit de la acestia pregatire personala pentru a manui Darksaber-ul. Dupa ce a avut timp sa creasca si sa se maturizeze, ea ar putea fi persoana perfecta pentru a prelua arma si a restaura Mandalore. Poate ca Bo-Katan o va ajuta pe Sabine sa creada in ea insasi asa cum Sabine a ajutat-o candva.

URMEAZa: Punctele bune si rele ale traducerii personajelor din desenele animate Star Wars in filme de actiune live

Starul din „Uncharted” Tom Holland primeste o noua figurina de actiune in rolul lui Nathan Drake

Actorul din ‘Spider-Man’ a fost din nou imortalizat in plastic.

Similar Posts