10 Manga populare care merita o adaptare anime

10 Manga populare care merita o adaptare anime

Ultimii ani au fost mari pentru anime, multe serii manga populare primind in sfarsit adaptarile anime pe care fanii le cereau. Fie ca este vorba de comedii romantice usoare precum Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro, povesti cyberpunk mai mature precum No Guns Life, sau pur si simplu continuari ale unor serii populare precum JoJo’s Bizarre Adventure: Stone Ocean.

Multe serii manga populare, atat vechi, cat si recente, nu au primit inca o adaptare anime in ciuda popularitatii lor si, desi este probabil ca unele dintre ele sa primeasca una in viitorul apropiat, nimic nu este sigur pana acum. Dar fanii anime-urilor sunt intotdeauna dornici de mai mult, iar unele dintre aceste manga ar fi mine de aur pentru orice studio care ar ajunge sa le adapteze. Exista multe manga populare care merita o adaptare anime.

20th Century Boys

Spre deosebire de celelalte serii celebre ale lui Naoki Urasawa Monster, care a fost adaptata intr-un anime la cativa ani dupa incheierea sa, 20th Century Boys nu a primit inca o adaptare anime, desi s-a incheiat in urma cu mai bine de zece ani si a fost deja adaptata intr-o trilogie de filme live-action.

20th Century Boys urmareste povestea unui grup de prieteni de-a lungul a aproape 50 de ani, din copilaria lor de la sfarsitul anilor ’60 pana in viitorul (la momentul in care a fost scrisa manga) anilor 2010, in timp ce incearca sa descopere identitatea lui Friend, un misterios lider de cult care planuieste sa cucereasca lumea folosind simboluri si jocuri inventate de ei in copilarie. Un clasic absolut a carui lipsa de adaptare anime este deconcertanta.

Vagabond

Seria manga a lui Takehiko Inoue Vagabond nu a fost inca adaptata in niciun fel de film, desi este una dintre cele mai bine vandute serii manga din toate timpurile. A debutat in 1998 si, din punct de vedere tehnic, este inca in desfasurare, desi se afla in pauza din 2015, Vagabond prezinta o versiune fictionala a vietii spadasinului vagabond japonez din secolul al XVII-lea Musashi Miyamoto, bazata pe romanul din 1935 Musashi de Eiji Yoshikawa.

Povestea sare inainte si inapoi intre mai multe momente din viata lui Musashi si spune povestea educatiei sale si a diferitelor sale calatorii si dueluri, precum si a rivalului sau Kojiro Sasaki. Duelul culminant dintre cei doi inca nu a avut loc in manga, iar viitorul seriei ramane incert, dar o adaptare anime ar putea servi la reaprinderea interesului pentru ea.

Noapte buna Punpun

Manga premiata a lui Inio Asano Goodnight Punpun este o poveste foarte deprimanta si, desi excelenta, cu siguranta nu este pentru toata lumea. Urmareste povestea unui tanar pe nume Punpun Onodera, din copilarie pana la varsta de 20 de ani, si spune o poveste in care totul merge prost pentru personajul principal. Noapte buna Punpun foloseste un stil vizual foarte unic, care ar face dificila animatia, folosind fotografii si medii modelate 3D ca fundaluri.

De asemenea, il infatiseaza pe Punpun si familia sa sub forma unor pasari desenate grosolan, iar mai tarziu il infatiseaza pe Punpun sub forma unor creaturi mai abstracte, ca o modalitate de a-l transforma intr-o tabula rasa cu care oricine se poate identifica. Alte manga cu stiluri artistice unice au mai fost adaptate inainte, iar plasarea personajelor animate pe fundaluri live-action este o tehnica care a fost utilizata de multe ori. O provocare, cu siguranta, dar una care va merita cu siguranta.

Gunnm

Un clasic al cyberpunk-ului japonez din anii ’90, Gunnm, mai bine cunoscut sub numele de Battle Angel Alita in tarile vorbitoare de limba engleza, a avut deja, din punct de vedere tehnic, o adaptare animata sub forma unui OVA de 30 de minute in 1993, dar acest OVA a adaptat doar o mica parte din poveste si a adus prea multe modificari.

Gunnm este inca in curs de desfasurare din punct de vedere tehnic prin seria prequel Gunnm: Mars Chronicle, si spune povestea unui cyborg amnezic pe nume Gally, sau Alita in traducerea in limba engleza, care calatoreste printr-o lume distopica pentru a afla cine este dupa ce a fost reinviata de un doctor pe nume Ido. Avand in vedere ca adaptarea live-action din 2019 a lui James Cameron si Robert Rodriguez a reaprins interesul pentru serie, sa speram ca usa a fost in sfarsit deschisa pentru o adaptare anime adecvata.

All You Need is Kill

Lansat initial in 2004, All You Need is Kill este un roman usor care a fost apoi adaptat intr-o manga, dar fanii nu au vazut inca o adaptare anime. Romanul spune povestea unui soldat trimis sa lupte impotriva unei invazii extraterestre, care se trezeste prins intr-o bucla temporala dupa ce moare in lupta. El intalneste apoi un alt soldat prins in aceeasi situatie, iar cei doi trebuie sa faca echipa pentru a distruge extraterestrii pentru a scapa din bucla.

Romanul usor a fost adaptat intr-un film cu Tom Cruise in 2014, intitulat Edge of Tomorrow, dar acum ca faptul ca Tom Cruise va juca intr-o continuare a acelui film devine din ce in ce mai putin probabil, poate ca este timpul pentru All You Need is Kill sa primeasca in sfarsit o adaptare anime.

Yotsuba&!

comedia premiata a lui Kiyohiko Azuma, o comedie despre felia de viata. Yostsuba&! nu a primit inca o adaptare anime, in ciuda popularitatii sale si a succesului inregistrat de adaptarea anime a seriei anterioare a lui Azuma Azumanga Daioh. Yotsuba&! spune povestea unei fetite energice, vesele si naive de 5 ani, pe nume Yotsuba Koiwai, si prezinta viata ei de zi cu zi, pe masura ce invata despre lumea din jurul ei.

Titlul serialului provine de la faptul ca fiecare capitol se intituleaza „Yotsuba si [ceva]”. Un serial de animatie spin-off intitulat Nyanbo! bazat pe versiuni pisicesti ale personajului Danbo, dintre toate lucrurile, a fost lansat in 2016. Azuma insusi a spus ca stilul manga nu era potrivit pentru animatie, dar cine stie?

Pumnul de foc

Chainsaw Man seria anterioara a autorului Tatsuki Fujimoto, Fire Punch a fost lansata intre 2016 si 2018, si are loc pe un Pamant care a inghetat, in care cativa oameni alesi, cunoscuti sub numele de binecuvantati, poseda abilitati supranaturale.

Urmeaza povestea lui Agni, un binecuvantat cu puterea de regenerare care il face nemuritor, care calatoreste prin lume pentru a se razbuna pe Doma, un binecuvantat cu puterea flacarilor inextinghibile care a ucis-o pe sora lui Agni si i-a lasat corpul in flacari permanente. Acum ca a fost lansata o adaptare anime a Chainsaw Man a fost anuntata, poate ca Foc Punch poate primi si ea una.

My Hero Academia: Vigilantes

Cu fiecare IP popular vin inevitabil si spin-off-uri, iar My Hero Academia nu face exceptie. Vigilantes a fost conceput de Tetsuya Sato, unul dintre editorii seriei originale, care il produce alaturi de scenaristul Hideyuki Furuhashi si artistul Betten Court, cu aprobarea lui Horikoshi.

Povestea este plasata inainte de evenimentele din seria principala si urmareste aventurile unui grup de justitiari, care isi folosesc Quirks-urile pentru a lupta impotriva criminalitatii, desi nu sunt Pro Heroes, actionand astfel in afara legii. Cu manga se va incheia in acest an, Vigilantes ar fi o modalitate perfecta pentru Bones de a continua sa lucreze la franciza si dupa ce anime-ul ajunge inevitabil la final.

Aventurile Pokemon

stim cu totii ca Pokemon anime. Dar Pokemon are si o alta poveste, care este mai putin cunoscuta, desi a rulat la fel de mult timp si a fost mai bine primita: Aventurile Pokemon, o serie manga cu o intriga complet diferita de cea din anime.

Aventuri urmareste un grup diferit de personaje pentru fiecare regiune si, in general, este mai precisa fata de universul descris in jocuri, mai ales in ceea ce priveste echipa Rocket. Este, de asemenea, mai violenta, iar personajele sale sunt in general considerate mai interesante decat cele din anime. Aventurile Pokemon este, din pacate, putin probabil sa primeasca o adaptare anime din cauza cat de popular este anime-ul existent, dar cine stie?

JoJo’s Bizarre Adventure: Steel Ball Run

Odata cu adaptarea anime a JoJo’s Bizarre Adventure‘s sixth part Oceanul de piatra in curs de desfasurare in prezent, continuitatea principala a seriei se apropie in mod constant de final. Urmatoarele doua parti, Steel Ball Run si JoJolion, se desfasoara intr-o alta continuitate care nu are nicio legatura narativa cu cea principala. Partea a 7-a, aclamata de critici, Steel Ball Run, are loc in America anilor 1890, in care Johnny Joestar, un fost campion la curse de cai care si-a pierdut utilizarea picioarelor in urma unei accidentari, participa la o cursa prin tara pentru a-si dovedi valoarea si a gasi un artefact misterios care, crede el, il poate ajuta sa-si recupereze utilizarea picioarelor.

in timp ce Johnny si JoJolionnu apar in secventa de deschidere a primei parti, precum ceilalti Joestars, este totusi destul de probabil ca David Production sa aiba in plan sa anime ultimele doua parti, mai ales ca partea a 8-a s-a incheiat anul trecut.

URMaTOR: Cele mai interesante viitoare adaptari de jocuri video de pe Netflix

Recenzie la „Studio 666”: in astfel de momente inveti sa-l iubesti pe Dave Grohl ucigandu-i pe Foo Fighters

Toata viata mea am cautat ceva: Dave Grohl sa clacheze si sa-i ucida pe Foo Fighters.

Similar Posts