10 doctori de incredere de la TV care ar putea rezolva orice mister medical

10 doctori de incredere de la TV care ar putea rezolva orice mister medical

Cele mai bune drame medicale de televiziune au avut povesti ale unor medici cu trecut si experiente intrigante. Pe langa relatiile complicate din aceste drame medicale de televiziune, telespectatorii sunt atrasi de cazurile de pacienti perplecsi care intra pe usile Urgentelor lor.

Nu toti pacientii au fost salvati in aceste emisiuni TV si chiar si cei mai buni medici s-au dovedit a avea zile proaste. Cu toate acestea, in timp ce majoritatea medicilor s-au indoit sub presiunea de a lucra intr-un spital haotic, altii au prosperat in fata presiunilor. Acestia au castigat recunoasterea comunitatilor medicale. Fiecare zi era o noua provocare pe care medicii erau insarcinati sa o rezolve.

10) Connor Rhodes – „Chicago Med

Colin Donnell l-a jucat pe Tommy Merlyn in Arrow si a fost cel mai bun prieten al lui Oliver Queen (Stephen Amell). El l-a interpretat apoi pe Connor Rhodes, un medic curant care s-a specializat in chirurgia traumatica si cardiotoracica in serialul TV, Chicago Med. Chicago Med a fost centrat pe medicii de la Gaffney Chicago Medical Center din Chicago. Prima aparitie a lui Donnell a fost in sezonul 1, episodul 1, „Derailed”, sosind cu victimele unui accident de tren. El se afla in acelasi tren.

Sezonul 4, episodul 7, „The Poison Inside Us”, a evidentiat munca in echipa dintre Dr. Rhodes si Ava Bekker (Norma Kuhling). Un barbat a scapat o sticla cu substante chimice in spital. Pe masura ce sticla a imprastiat substante chimice dure in atmosfera, toata lumea a fost nevoita sa evalueze. Cu toate acestea, Dr. Rhodes nu a putut sa-si evacueze pacientul, asa ca el si Ava au ramas in urma. Ava a asigurat o transfuzie de sange in timp ce Dr. Rhodes a efectuat o operatie pe pacient.

9) Dr. Shaun Murphy – „The Good Doctor

Pe The Good Doctor, Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore) a fost angajat ca rezident in chirurgie la spitalul St. Bonaventure. Chiar daca a fost diagnosticat cu autism, el a reusit sa improvizeze in situatii de criza pentru a salva vietile pacientilor. El a analizat cazurile in mod diferit fata de alti medici.

Telespectatorii au facut cunostinta cu Dr. Murphy pentru prima data in sezonul 1, episodul 1 „Burnt Food”. Unui baiat i s-au taiat venele dupa ce un panou de sticla a cazut peste el la aeroport. Dr. Murphy a efectuat o operatie riscanta in mijlocul aeroportului, folosind un briceag si o sticla de alcool pentru a salva viata baiatului.

8) Dr. Max Goodwin – „New Amsterdam

New Amsterdam a fost un spital istoric, cunoscut pentru „primele sale „premiere”, cum ar fi efectuarea primei cezariana. Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold) a fost angajat ca nou director medical al New Amsterdam in serialul TV New Amsterdam. in timpul primei sale intalniri cu personalul spitalului, a concediat intregul departament de chirurgie cardiaca. El a subliniat importanta de a trata mai intai pacientii decat de a-i taxa.

Dr. Goodwin pune sanatatea pacientilor mai presus de sanatatea sa. Cand o teava s-a spart si a varsat toxine chimice in spital in sezonul 3, episodul 12, „Things Fall Apart”, Dr. Goodwin a cautat cauza. Dupa ce a gasit conducta principala, a incercat sa o tina impreuna pana cand a sosit reparatorul pentru a o inchide complet.

7) Dr. Eric Foreman – „House M.D.”.

Dr. Eric Foreman (Omar Epps) a facut parte din echipa doctorului House (Hugh Laurie) inca de la inceputul primului sezon. De multe ori nu a fost de acord cu ideile doctorului House, cum ar fi patrunderea in casa unui pacient pentru a descoperi motivul bolii acestuia. in ciuda faptului ca nu-i placea Dr. House, a fost surprins de cat de asemanatori erau.

Restul membrilor echipei au avut incredere in opiniile doctorului Foreman in detrimentul celor ale doctorului House. in sezonul 2, a avut suficienta incredere in el de catre decanul Facultatii de Medicina, Dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) pentru a supraveghea comportamentul indoielnic al Dr. House. in sezonul 3, doctorul Foreman a parasit echipa doctorului House pentru a se alatura New York Mercy Hospital.

6) Dr. Robert Chase – „House M.D.”.

La fel ca Dr. Foreman, Dr. Robert Chase (Jesse Spencer) a inceput sa lucreze cu Dr. Greg House la inceputul sezonului House. El a parasit pentru scurt timp echipa medicala a doctorului House inainte de a reveni in sezonul 6. Dr. Robert Chase s-a specializat in terapie intensiva si a preluat departamentul de diagnosticare dupa ce Dr. House a plecat.

Dupa Dr. House, Dr. Chase a fost cel mai puternic detectiv in a pune cap la cap simptomele pacientului pentru a determina tipul de boala pe care il avea sau sursa bolii. in sezonul 1, episodul 12, „Medicina sportiva”, un jucator de baseball si-a rupt bratul in timp ce lansa. Desi primul gand a fost ca barbatul ar putea suferi de osteopenie, echipa si-a dat seama ca pacientul suferea de otravire cu cadmiu. Dr. Chase a determinat cauza, care a fost marijuana pe care o lua pacientul, pe baza istoricului de consum de droguri al pacientului.

5) Greg House – „House M.D.”.

House M.D. a fost un serial TV despre Dr. Greg House si echipa sa de medici care rezolva cazurile misterioase ale pacientilor. Dr. House era morocanos, iar o parte din acest lucru poate fi atribuit ranii sale la picior. Dr. House isi provoca echipa sa gandeasca in afara spectrului de boli tipice.

in sezonul 1, episodul 13, „Blestemat”, Gabriel Reilich (Daryl Sabara) a fost internat in spital dupa ce a prezentat simptome de pneumonie. Dr. Robert Chase (Jesse Spencer) a observat ca baiatului ii amortisera degetele. Acest lucru l-a determinat pe Dr. House sa puna la indoiala recentele calatorii ale tatalui baiatului in Asia de Sud si posibilitatea ca acesta sa sufere de lepra.

4) Dr. Addison Montgomery – „Private Practice” si „Grey’s Anatomy

Dr. Addison Montgomery (Kate Walsh), chirurg neonatolog, a aparut in Anatomia lui Grey inainte de a se alatura serialului derivat, Private Practice. Pe Grey’s Anatomy, ea a fost medic ginecolog. Pe Private Practice, ea s-a alaturat Dr. Noami Bennett (Audra McDonald) si Dr. Sam Bennett (Taye Diggs) in clinica lor.

Cand stagiarii de la Grey Sloan Memorial Hospital au ramas in urma din cauza pandemiei, Dr. Webber (James Pickens, Jr.) a apelat la Dr. Addison Montgomery, care a revenit in Grey’s Anatomy in sezonul 18, episodul 3, „Hotter Than Hell”. in acest episod, ea a efectuat primul transplant de uter. in timpul procedurii, aerul conditionat a incetat sa mai functioneze in tot spitalul. Dr. Montgomery a refuzat sa opreasca operatia si a apelat la Dr. Meredith Grey (Ellen Pompeo) pentru a o asista.

3. Miranda Bailey („Anatomia lui Grey”)

inainte ca dr. Meredith Grey a devenit chirurg sau chiar a castigat un premiu Harper Avery, ea a fost indrumata de Dr. Miranda Bailey (Chandra Wilson) in serialul Anatomia lui Grey. Dr. Bailey a pregatit primul grup de chirurgi, aratandu-le ca scoala de medicina nu i-a pregatit pentru provocarile cu care se vor confrunta intr-un spital. Ea a fost prima femeie sefa a sectiei de chirurgie pentru Grey Sloan Memorial Hospital.

in timpul uneia dintre Anatomia lui Grey episoade de nervi, cand spitalul a fost inchis in timpul sezonului 6, episodul 23 „Sanctuary”, Dr. Bailey se afla in camera cu un pacient si cu Dr. Charles Percy (Robert Baker). Cand Dr. Percy a fost impuscat de intrus, Dr. Bailey a incercat sa-i salveze viata folosind materialele pe care le avea la dispozitie in acea camera de spital.

2) Amelia Shepherd – „Anatomia lui Grey

Amelia Shepherd (Caterina Scorsone) a aparut pentru prima data in serialul TV Private Practice (2007-2013) inainte de a incepe sa lucreze la Grey Sloan Memorial Hospital. A fost un neurochirurg care si-a facut prima aparitie in emisiunea Anatomia lui Grey in sezonul 7, episodul 3, „Superfreak”. inainte de moartea devastatoare a doctorului Derek Shepherd in serialul Anatomia lui Grey, ea a facut echipa cu Derek la operatii, cum ar fi operatia pe creier a gemenilor uniti din sezonul 8, episodul 11 „Acest moment magic”.

Una dintre interventiile chirurgicale periculoase ale Dr. Amelia Shepherd a fost pe Dr. Herman in sezonul 11, episodul 14 „The Distance”. Dr. Nicole Herman (Geena Davis), sefa departamentului de chirurgie fetala, a explicat ca se confrunta cu dureri de cap recurente. Dr. Shepherd a descoperit ca aceasta avea o tumoare care ii afecta vederea. Operatia a prezentat complicatii, cum ar fi posibilitatea ca Dr. Herman sa nu se trezeasca dupa operatie.

1) Meredith Grey – „Anatomia lui Grey

Cu aproape 18 sezoane la activ (si urmeaza sa se intoarca pentru sezonul 19), Meredith Grey (Pompeo) a demonstrat ca, indiferent ce ii arunca viata, se poate descurca. Din grupul initial de stagiari (din sezonul 1), Dr. Grey a fost singurul stagiar de chirurgie care a ramas pana la sezonul 18.

Ea a dovedit ca poate rezolva chiar si cel mai dificil mister medical. Cea mai recunoscuta si cea mai revolutionara procedura a ei a fost in sezonul 14, episodul 2, „Get Off The Pain”, unde a efectuat o operatie de transplant abdominal pe Megan (sora lui Owen). Operatia a fost un succes si i-a adus lui Meredith, prestigiosul premiu Harper Avery.

Recenzie „Studio 666”: in astfel de momente inveti sa il iubesti pe Dave Grohl ucigandu-i pe Foo Fighters

Toata viata mea am cautat ceva: Dave Grohl sa cedeze si sa-i ucida pe Foo Fighters.

Similar Posts